Menu
Město Chrastava
MěstoChrastava

Telefonní spojení - informace o aktuálních akcích: 

485 143 161

Orasul Istoric


Orasul IstoricIstoria orasului Chrastava este o lunga si bogata. Prima mentionare a existenţei sale este în cartea de la plata tithes din 1352, care apare sub numele de Cratzauia. De la această înregistrare, care indică faptul că la acel moment a fost un relativ mare Chrastava deja stabilite, mult mai mare decât de exemplu, vecina Liberec. La începutul perioadei de dezvoltare a oraşului datează probabil la mijlocul celei de-a 13 Cehă-lea, atunci când regele Přemysl Otakar II. apoi invitaţi la pustého colonisti de frontieră din ţările vecine în regiune ridică un avantaj pentru ţara. Chrastava rezolva în cea mai mare parte minerii de la (acum) săseşti din oraş Pirna, care, la faţa locului iniţial Lusatian-sârbe sate (nu) fondat oraşul şi împrejurimile sale a beneficiat de metale, cum ar fi cupru, staniu, plumb, argint, fier, etc

La momentul de Hussite Chrastava a devenit baza pentru aşa-numita mişcare graţioasă. Deasupra orasului de pe deal nevysokém extins, probabil, din lemn castel care a aparţinut de Mikulas Kajšperka. Utilizarea de haos şi apoi cu timpul lor de afaceri armată de expediţii de pradă în apropiere Lusatia. În 1433, castelul a fost distrus Šestiměstí armata, care a fost comercial-militar club şase oraşe Lusatian Kamenz, Löbau, Bautzen, Zittau, Görlitz şi Lubań. În castelul a fost distrus aproape tot orasul, inclusiv a bisericii şi a primăriei. Decenii după oraş cu care se confruntă cu o criză majoră de plecare a populaţiei, stagnare a comerţului, în scădere meşteşug.

În data de 16 până la 17 lea, miniere de minereu în Chrastava se află în situaţii de criză. Munţii din jur au emis cea mai mare parte a sa şi de cele mai multe inventar chrastavských oamenii au trebuit să caute noi mijloace de trai. Astfel a apărut primul fabricarea - acasă atelier axat în principal pe producţia de textile şi a altor produse mici. Acest lucru a creat baza de industria textilă, care are o concentraţie începutul datează din 1815 când a fost prima Pollackova fabrică în parc pentru biserica de astăzi. Timp de un secol, a numărului de fabrici de textile din Chrastava crescut cu mai mult de zece.

În 1855 a Chrastava a devenit un centru de raion. Acest fapt, precum şi deschiderea liniei de cale ferata Zittau - Liberec în 1859, pentru a facilita dezvoltarea rapidă a celor două industrii, precum şi a vieţii culturale. Orasul are un numar de interes asociaţii în vecinătatea din cantitatea de un restaurant, etc În 1870 a început să funcţioneze în districtul instanţă.

După semnarea Munchen acord, Czechoslovak Republica a fost o parte importantă din teritoriul său - Sudety. Chrastava constă tocmai în acest domeniu, prin urmare, a devenit parte a celui de-al treilea Reich. Orasul este implicat în producţia de război la plante Spreewerk (gară) pentru producerea de grenade si diverse alte arme. Au fost folosite la fabricarea special de prizonieri, precum şi desfăşurarea de complet şi femei, de la tabara de concentrare din apropiere. Chiar şi astăzi se pot găsi pe deal direct de mai sus de fabrica de resturi ascensor care efectuează periculoase semi-detached pentru a lucra la asamblate. Nu este posibil pentru a găsi cantităţi mari de materiale metalice, care din fericire nu a trebuit să fie transformat într-un teribil de muniţii de la al 9-lea Mai 1945 a ajuns la rezervoarele Chrastava rusă şi a pus capăt (fara lupta) de cruelest război din istoria omenirii. Nimeni nu nespočítá cât de mulţi oameni în timpul războiului, în Chrastava umilire, ucis.

Cruzime, cu toate acestea, a avut ca rezultat numai aparent. Cehă oameni se întorc înapoi la Sudetenland, cu oameni plini de ură faţă de oameni au venit germană în oraş şi foarte nevybíravým mod tyrannised locale germană populaţiei. El şi-a început aşa-numitul evacuare. Cel mai prost si cel mai umilitor a fost un prim val de redistribuire, pentru care nu există, probabil, mai repede germană cuvântul Vertreibung sau expulzarea.

Populaţia Chrastava scăzut de la mai mult de 8000 (chiar înainte de sfârşitul războiului) până la mai puţin de trei mii în 1948. Aceasta a insemnat declin al orasului, sprijinite de sosire de oameni fără un viitor, încercând să cucerească deşert regiune aproape cât mai mult posibil de la sine. Perioada dintre 1948-1989 ca un semn de roşu stele nu toate noi traditii care la scurt timp după război între predominant a creat o nouă populaţie, aşa că la sfârşitul celui de-al 80th ani nu era nimic, altele decât gri, rupt de pierdut oraş din viitor.

Toate, însă, a schimbat, la rândul său, de la 80th şi 90 ani de la Revoluţia de catifea. Prin păstrarea oraşului am oameni care au dorinţa de oraşul lor de a face cât mai mult posibil pentru a deveni un oraş Chrastava toate pretutindeni, cu locuri interesante, noi tradiţii pentru a deveni un adevărat oraş, cu oameni reali. Modul în care aceasta nu a fost uşor, obstacolele au fost, este şi va adesea mai mult decât o soluţie, dar toată lumea, care locuieşte în Chrastava, el ştie cel mai bine cât de mult de lucru, se face şi ce ne aşteaptă în continuare.

O městě